Uppdaterad
15 aug 2017

Demensföreläsningar  

Välj kategori:
Aktiviteter 
    - Aktiverande presenter  
    - Böcker väcker minnen  
    - CD  
    - Filmer för förströelse  
Hjälpmedel 
    - Kläder och övrigt  
    - Tekniska produkter  
Litteratur om demens 
    - Fördjupning  
    - Lättläst  
    - Utbildningsfilmer  

Demensbutikens Pärlor  
Startpaket för familjen  


Musikdockan vid BPSD

Leverantör: Music Doll Sweden AB
Artikelnummer: 50011
Välj alternativ:

Pris: 5362.50 kr
(4290.00 kr exkl moms)


Antal:

Musikdockor som sjunger och spelar de egna älsklingslåtarna, Elvis, Lill-Babs, Birgit Nilsson, Lasse Stefanz etc. Välj vad du vill, t ex från Spotify och musiken spelas sedan upp i dockan. Barnbarnet kan även sjunga in något på mobilen, som sedan spelas upp i dockan. Detta är en positiv revolution vid BPSD problematik i demensvården.

Förbeställ pojken eller flickan nu och få en Music Doll i din hand under första halvan av januari enl leverantören, för den blev försenad.

Dockorna är handgjorda i mjuk polyesterfleece och stoppade med polyesterfiber. Särskild hänsyn har tagits till hanterings- och säkerhetsaspekter, så dockorna är designade att kunna användas under lång tid. Dubbla dragkedjor på ryggsidan, infällda och förstärkta sömmar samt anpassad, uttagbar innerpåse med musikspelaren. Denna innerpåse tas ut vid tvätt, som kan göras i 60° C. (Se tvättinstruktion.) Musikspelaren har en användningstid på 3 timmar för musik och en standbytid på 18 timmar. Spelaren laddas på 2 – 3 timmar och laddningskabel medföljer dockan.
En användarmanual följer med dockan.
BPSD-problematiken,dvs beteendemässiga och psykiska symtom vid demens, kan ha många orsaker och 9 utav 10 personer med demenssjukdom får sådana symtom någon gång under sjukdomsförloppet. Det är viktigt att försöka hitta orsaken. Det kan till exempel vara smärta, läkemedelsrelaterat, eller ensamhetskänsla.
Effekten av Music Doll har testats på demensboenden, för att se om BPSD-problematik kan dämpas. 10 kvinnor med medelsvår eller svår demens fick en egen musikdocka med en musikenhet i sin mage. Musikdockan användes när deltagaren visade tecken på något av de symtom som beskrivs i BPSD-registret, eller som rent socialt sällskap. Effekten var mycket positiv, gruppen sänkte sitt BPSD med 70 %. En förinspelad lista görs i ordning i mobilen med några favoritlåtar som personen har, allt enligt personcentrerad omvårdnad (demensbutiken anser att alla personer med demenssjukdom ska ha sin levnadshistoria med älsklingsmusiken antecknad). Musiken kontrolleras och spelas upp av personal eller anhöriga via Bluetoothteknik, dvs trådlöst koppling via en smartphone, iPod eller dator.
Alla produktdelar är CE märkta.
Tillverkningen sker i samarbete med Rubens Barn.
Längd: 59 cm.
Vikt: 1000 g.