Uppdaterad
11 dec 2017

Demensföreläsningar  

Välj kategori:
Aktiviteter 
    - Aktiverande presenter  
    - Böcker väcker minnen  
    - CD  
    - Filmer för förströelse  
Hjälpmedel 
    - Kläder och övrigt  
    - Tekniska produkter  
Litteratur om demens 
    - Fördjupning  
    - Lättläst  
    - Utbildningsfilmer  

Demensbutikens pärlor  
Startpaket för familjen  

MEMOmessenger

Leverantör: Abilia AB
Artikelnummer: 508570
Pris: 14783.75 kr
(11827.00 kr exkl moms)


Antal:

TALANDE KLOCKA MED PÅMINNELSER
Memomessenger är en talande klocka som påminner automatiskt i rätt tid med ett personligt intalat meddelande. Den talar om och visar hur mycket klockan är, vilket år, vilken månad, vilket datum samt när på dygnet det är.
Memomessenger består av en stationär enhet Memobase och en bärbar enhet Memogo. Memobase har en stor och tydlig touch display för inställningar direkt på displayen. Meddelanden kan ställas till valfritt datum, återkommande och under en valfri period ”tidsbegränsning”. Obegränsat antal påminnelser kan spelas in, max inspelningstid är 26 min. Meddelanden kan ställas som enstaka, dagliga, veckovisa, varannan vecka, månatliga och årliga. Memogo kan bäras med i fickan och ge påminnelser vart man än befinner sig. För diskreta påminnelser kan Memogo användas med öronsnäckor och signalerar då med vibration. Memomessenger talar automatiskt om när den behöver laddas.

KOMIHÅGLAPPAR
Memogo har en inspelningsfunktion för komihåglappar. Välj mellan 1 eller 10 komihåglappar. Komihåglapp ger möjligheten att spela in information, som man i lugn och ro kan lyssna på vid ett annat tillfälle.

INSTÄLLNINGSMÖJLIGHETER
Valbara inställningsmöjligheter gör Memomessenger flexibel och användarvänlig. Klockan kan väljas att visa digital eller analog tid. Välj mellan manlig eller kvinnlig röst för uppläsning av tiden. Repetition, det intalade meddelande kan repeteras en gång per minut upp till 10 gånger eller var tredje minut 10 gånger. Visuell nedräkning av tiden till kommande aktivitet enligt kvartursprincipen (en cirkel motsvarar en kvart).
LEVERERAS MED
Halsrem, väska, klisteretiketter och öronsnäckor till Memogo. Putsduk och pekpenna till display, bruksanvisning, strömförsörjning och plastat översiktsark för dag– och veckoplanering.