Uppdaterad
7 jun 2019

Demensföreläsningar  

Välj kategori:
Aktiviteter 
    - Aktiverande presenter  
    - Böcker väcker minnen  
    - DVD och CD   
Hjälpmedel 
    - Kläder och övrigt  
    - Tekniska produkter  
Litteratur om demens 
    - Fördjupning  
    - Lättläst  
    - Utbildningsfilmer  

Demensbutikens pärlor  
Startpaket för familjen  
Personuppgiftspolicy  

Specifik omvårdnad vid svår demenssjukdom

Leverantör: Din Bok
Pris: 335.00 kr
(316.04 kr exkl moms)


Antal:

Denna bok borde alla sjuksköterskor och undersköterskor fördjupa sig i både under utbildningen och i yrkeslivet. Vid en demenssjukdom påverkas själva grunden för självkänslan. Nio av tio personer med demenssjukdom uppvisar symtom som är svåra att tolka. Uttryckssätten kan variera, men de har två saker gemensamt: de orsakar stort lidande för personen med demenssjukdom och är ofta särskilt svåra att möta för vårdpersonal och närstående.
Med stöd i de nationella riktlinjerna för vård och omsorg av demenssjuka presenterar författaren här, steg för steg, en strukturerad arbetsmetod som innebär att vårdpersonalen kan erbjuda specifik omvårdnad, baserad på en medvetenhet om olika människors behov. Arbetsmetoden fokuserar på hur personen med demenssjukdom vill ha det för att må väl, i stället för att utgå ifrån problematiska situationer i vardagen.
Boken innehåller även en beskrivning av de vanligaste demenssjukdomarna, hur särskilda boenden är organiserade och hur dessa påverkar omvårdnadens kvalitet samt möjligheter till lärande och utveckling för de yrkeskategorier som arbetar inom demensvården.
Kerstin Ring är leg. sjuksköterska och verksam vid Minneskliniken, Skånes universitetssjukhus.
132 sidor. Utgiven 2013