Uppdaterad
8 dec 2018

Demensföreläsningar  

Välj kategori:
Aktiviteter 
    - Aktiverande presenter  
    - Böcker väcker minnen  
    - DVD och CD för nöje  
Hjälpmedel 
    - Kläder och övrigt  
    - Tekniska produkter  
Litteratur om demens 
    - Fördjupning  
    - Lättläst  
    - Utbildningsfilmer  

Demensbutikens pärlor  
Startpaket för familjen  
Personuppgiftspolicy  


Annonser:  
  

Jag och min alzheimer

Leverantör: Din Bok
Pris: 295.00 kr
(278.30 kr exkl moms)


Antal:

Denna bok måste Du bara ha. Det är viktigt att skaffa sig en större allmänbildning om hur Alzheimers sjukdom upplevs av den som själv drabbats. Detta är den första svenska kvinna som ger oss en inblick in sitt liv genom en bok där hon beskriver sin vardag under flera år med sjukdomen.

"Jag måste få vara ledsen för att orka vara glad"

Yvonne Kingbrandt är 55 år och beredd på beskedet när hon får diagnosen Alzheimers sjukdom. Hennes mamma och hennes mormor hade drabbats av samma typ av hjärnskada. Men kan man någonsin vara beredd?

Ur innehållet
När boken skrivs har Yvonne haft diagnosen Alzheimers sjukdom i fem år, hon är fortfarande i ett långsamt förlopp i sjukdomen och kvar i ett tidigt stadium. Hon skriver:Tack vare att jag fick diagnos i ett så tidigt skede har jag nu möjligheten att dela med mig av känslor, hur jag mår, glädjeämnen och förhoppningsvis tips.

Jag hoppas den här boken ska tillföra något för dig som läser den under utbildning, som anhörig, personal eller som sjuk.

Om författaren:
Yvonne började för några år sedan blogga om sin situation och boken utgår från hennes inlägg. De blandas med tänkvärda citat, faktarutor och frågor att fundera över som ger oss läsare så mycket användbar kunskap. Hon ger tips om bemötande till dig som samarbetar med personer med demenssjukdom.
128 sidor, utgiven 2013.