Uppdaterad
18 jan 2018

Demensföreläsningar  

Välj kategori:
Aktiviteter 
    - Aktiverande presenter  
    - Böcker väcker minnen  
    - CD  
    - Filmer för förströelse  
Hjälpmedel 
    - Kläder och övrigt  
    - Tekniska produkter  
Litteratur om demens 
    - Fördjupning  
    - Lättläst  
    - Utbildningsfilmer  

Demensbutikens pärlor  
Startpaket för familjen  

Alice Babs-Swing it Naturröstens hemlighet

Leverantör: Vax Records
Pris: 195.00 kr
(156.00 kr exkl moms)


Antal:

Alice Babs är en av Sveriges största grammofonartister med sina 900 inspelningar under sina 70 år som artist, från 1939 till 2002. Alla personer med demenssjukdomar minns Alice Babs. Denna DVD bör finnas på alla boenden. Hon var den första svenska artist som fick guldskiva år 1954. Hon var den första svenska artist som låg på den amerikanska Billboardlistan och hon sjöng Sveriges första bidrag till Melodifestivalen 1958.

En av Sveriges främsta sångerskor under 1900-talet. I detta filmporträtt berättar Alice Babs öppenhjärtigt om sitt liv och sin karriär. Det är också en samhällelig tidsresa med utgångspunkt från den svarta jazzens glada swing-musik. En musik Alice Babs anammade och som gjorde henne till ungdomsidol och samhällsfara. I samband med filmen ”Swing ít magistern” kulminerade en Babs-feber bland nordens flickor och pojkar som identifierade sig med Babs. Filmen blev en symbol för ungdomarnas swingmusik och för frihet och glädje i motsats till nazismens stränghet.
Hennes mångsidighet inom jazz, schlager, joddling och klassisk musik etablerade hon redan som 15-åring och dessa genrer utvecklade hon sedan under karriären till stor konst. Det 11 åriga samarbetet med Duke Ellington blev höjdpunkten i hennes karriär och för hennes röst skrev Ellington bl.a. två kyrkokonserter.

Filmen är 80 minuter.
Subtitles: engelska, tyska, franska, spanska, italienska, japanska, danska, norska och finska.
Filmen är ett samarbete med de nordiska public service-bolagen DR, NRK, SVT, YLE / FST & RUV.