Uppdaterad
4 dec 2019

Demensföreläsningar  

Välj kategori:
Aktiviteter 
    - Aktiverande presenter  
    - Böcker väcker minnen  
    - DVD och CD   
Hjälpmedel 
    - Kläder och övrigt  
    - Tekniska produkter  
Litteratur om demens 
    - Fördjupning  
    - Lättläst  
    - Utbildningsfilmer  

Demensbutikens pärlor  
Startpaket för familjen  
Personuppgiftspolicy  

Jag såg något i dina ögon, mamma

Leverantör: Din Bok
Pris: 255.00 kr
(240.57 kr exkl moms)


Antal:

Denna bok är skriven av en dotter vars mor insjuknade i en demenssjukdom. Jag fastnar vid en mening i boken "Även en människa med ett lite annorlunda beteende måste ju få finnas". Vad brukar vara normalt för just min anhörig, behöver vi fråga oss emellanåt och värna om tidig utredning. Vissa sjukdomar tydliggörs många gånger för barnen när den friske föräldern dör. Jag hoppas att många kommer att läsa denna bok och föra samtal om demens runt kaffebordet, allt för att öka allmänbildningen om dessa sjukdomar, så att vi får fler och fler tidiga utredningar.
Så här skriver Ann Z. Allan själv om sin bok:
Jag har de senaste åren djupt engagerat mig i vården av gamla och sjuka. Jag har också funderat över hur vi som anhöriga på olika sätt reagerar då en närstående drabbas av kognitiv sjukdom.

Hur bemöter vi våra nära och kära då deras personligheter successivt förändras? Och hur bör vi agera i alla de svåra situationer som uppstår?

Min mamma Märta har varit död i snart tio år, därför anser jag mig kunna berätta historien om hennes demenssjukdom utan att den ska upplevas som integritetskränkande.


Författare Ann Z. Allan. Utgiven 2014. Den har 101 sidor.