Uppdaterad
11 dec 2017

Demensföreläsningar  

Välj kategori:
Aktiviteter 
    - Aktiverande presenter  
    - Böcker väcker minnen  
    - CD  
    - Filmer för förströelse  
Hjälpmedel 
    - Kläder och övrigt  
    - Tekniska produkter  
Litteratur om demens 
    - Fördjupning  
    - Lättläst  
    - Utbildningsfilmer  

Demensbutikens pärlor  
Startpaket för familjen  

JustoCat-terapikatten

Leverantör: Camanio care AB
Artikelnummer: J1000
Pris: 15000.00 kr
(12000.00 kr exkl moms)


Antal:

Nu har den perfekta katten för personer med demens kommit ut på marknaden. Den ser ut som, och känns som en riktig katt. JustoCat behöver ingen mat, ingen kattlåda, det är lätt att byta och/eller tvätta skinnet, och katten stannar i användarens famn.
JustoCat har utbytbart syntetiskt skinn, och därmed är det möjligt att följa hygienregler på äldreboenden. Skinnet kan tas av och tvättas i 40°C och torktumlas. Den levereras med två olika skinn, se bilden.
Katten har utvecklats i samarbete mellan robotikforskare och vårdforskare. De har utgått från att många personer har minnen av att umgås med katter och anknutit detta till reminiscence metoden – att använda minnen från förr. I levnadsberättelsen som alla demensverksamheter ska ha tillgänglig kan man ofta läsa att personen haft katt och även om hen inte haft det så kan en katt lugna en inneboende oro, till exempel BPSD problematik som man inte hittar någon orsak till. JustoCat är också ett samtalsämne som kan ge många mysiga stunder i samvaron med personer med demenssjukdom. Den är också rolig när barn och barnbarn hälsar på.
Funktionerna gör att den liknar en levande katt. Den andas, spinner och jamar. Den är ett komplement i vården av personer med demens och i omsorg av personer med utvecklingsstörning, där den också testats med positiva resultat.

Batterierna laddas lämpligast varje natt om du inte vill att batterierna ska ta slut mitt på dagen. JustoCat väger cirka 2,8 kilo och är cirka 40 cm lång + svansen.

OBS OBS Viktig information från leverantören. Vård- och omsorgsboenden, gruppbostäder eller enheter med fler än en person som har behov att använda JustoCat behöver samtidigt boka en utbildning för att säkerställa att det finns personal som är certifierade på enheten. Utbildningen är en halvdagsutbildning som är 3 timmar lång och innan det finns certifierad personal på enheten kommer vi inte kunna leverera JustoCat.

Kostnaden för utbildningen är 5 000 kr exkl. moms samt eventuell reseersättning. Det är valfritt hur många deltagare som deltar under denna halvdag, men max 15 personer.

Leverantören anordnar även utbildningar kontinuerligt i Stockholm 1 gång/månad dit man kan anmäla sig.

Privatpersoner som vill beställa JustoCat kan göra detta utan att samtidigt boka en utbildning.

Leverantören kommer gärna och visar JustoCat så att man får möjlighet att bekanta sig med hjälpmedlet, däremot lånar de inte ut produkten.