Uppdaterad
18 okt 2019

Demensföreläsningar  

Välj kategori:
Aktiviteter 
    - Aktiverande presenter  
    - Böcker väcker minnen  
    - DVD och CD   
Hjälpmedel 
    - Kläder och övrigt  
    - Tekniska produkter  
Litteratur om demens 
    - Fördjupning  
    - Lättläst  
    - Utbildningsfilmer  

Demensbutikens pärlor  
Startpaket för familjen  
Personuppgiftspolicy  

Almanacka med 365 demens-aktiviteter/samtalsämnen

Leverantör: Octopus Demens AB
Pris: 210.00 kr
(198.11 kr exkl moms)


Antal:

2019 års aktivitets-och samtalskalender är nu SLUT i lager!

Bensinmackarnas dag, grytlappens dag, trädgårdslandets dag, Elvis Presleys dag, skoldansens dag etc. Almanacka med 365 specialkomponerade påhittade temadagar för samtal/ aktiviteter för personer med demenssjukdomar.
Kalendern som började komma ut 2016 blev en succe!

Varje dags tema har kompletterats med några meningar om förslag på samtal eller aktivitet.

I början av boken finns ett antal sidor om de vanligaste demenssjukdomarna och olika orsaker och tips vid sömnsvårigheter. Denna aktivitetskalender passar utmärkt för demensboenden, dagverksamheter, personliga assistenter, anhöriga, omvårdnadsboenden,etc.

Almanackan är i A4 format med en vecka på varje uppslag och med spiral. Årets namnsdagar finns också med och veckonummer. 3 tomma rader under varje veckodag för egna anteckningar. Arbetsterapeuter, aktivitetsledare mfl Som arbetar med personer med demenssjukdomar har här en guldgruva.
Kalendern är skriven av en person som arbetat som sjuksköterska/sakkunnig inom demensområdet sedan över 45 år. Tips om hur man använder kalendern kom från ett boende, till exempel "Prat före mat". Många anhöriga har personliga assistenter och ledsagare som kommer o går i huset och barnbarnen hittar samtalsämnen med far o morföräldrar genom almanackan. Beställer ni 10 eller fler får ni 2 extra utan kostnad.
Författare Kerstin Lundström