Uppdaterad
6 dec 2019

Demensföreläsningar  

Välj kategori:
Aktiviteter 
    - Aktiverande presenter  
    - Böcker väcker minnen  
    - DVD och CD   
Hjälpmedel 
    - Kläder och övrigt  
    - Tekniska produkter  
Litteratur om demens 
    - Fördjupning  
    - Lättläst  
    - Utbildningsfilmer  

Demensbutikens pärlor  
Startpaket för familjen  
Personuppgiftspolicy  

Mobilt litet GPS-trygghetslarm MiniFinder Pico

Leverantör: Posifon AB
Välj alternativ:

Pris: 1699.00 kr
(1359.20 kr exkl moms)


Antal:

MiniFinder Pico GPS larm är svenskdesignat och är till stor hjälp för personer med demenssjukdom som bor i eget hus eller lägenhet och hens anhöriga. Personer med Alzheimers sjukdom i ett tidigt skede uttrycker ofta rädsla att gå på till exempel skogspromenader för de är rädda att inte hitta hem igen. De uppskattar verkligen detta hjälpmedel. På en app på telefonen kan du som anhörig skriva in hur långt hemifrån personen kan gå innan du får ett sms. Du kan också skriva att du vill ha ett sms om personen går fortare än till exempel 10 km/timme för då har personen stigit på en buss eller tåg. Du kan skriva ordet fall och då får du ett SMS om personen har ramlat. MiniFinder Pico är inte enbart ett mobilt trygghetslarm som fungerar både inomhus och ute(vilket betyder att du kan se var personen är mm på din smarta telefon, eller närståendes dator om du inte har en sådan telefon) utan även en trygghetstelefon. Enheten stödjer tvåvägskommunikation. Anhöriga kan ringa till din MiniFinder Pico och personen behöver inte trycka på nån knapp för att svara men det går även att ringa ifrån den till ett eller flera förinställda telefonnummer bara genom att trycka på knappen.

Vidare innehåller enheten även en fallsensor som kan känna av ett fall och skicka ut ett larm till anhörigas förprogrammerade nummer, helt automatiskt. I standby läge klarar den upp till hela 20 dagar. Larmets storlek är lika högt som en halv penna. Det kan sättas fast på nyckelknippa, läggas i handväska, sättas fast på rullator,bäras som halsband, fästas på livremmen etc. larmet har ett sknt hölje som är mjukt mot huden.

MiniFinder Pico finns i svart, blå, grön eller rosa och levereras med en laddstation.
Välj färg och månadsavgift(obunden 395kr/månad eller bundet 12 månader 295kr/månad) vid alternativen uppe till höger. Vid bunden bindningstid 12 månader så ingår SMS, 30 min samtal per månad, obegränsad data kopplat till MiniFinderenheten.