Uppdaterad
10 sep 2019

Demensföreläsningar  

Välj kategori:
Aktiviteter 
    - Aktiverande presenter  
    - Böcker väcker minnen  
    - DVD och CD   
Hjälpmedel 
    - Kläder och övrigt  
    - Tekniska produkter  
Litteratur om demens 
    - Fördjupning  
    - Lättläst  
    - Utbildningsfilmer  

Demensbutikens pärlor  
Startpaket för familjen  
Personuppgiftspolicy  

Hon som var jag. En memoar om Alzheimer

Leverantör: Din Bok
Pris: 245.00 kr
(231.13 kr exkl moms)


Antal:

Alla borde läsa denna bok!
Den som väntar sig en snyfthistoria lär bli besviken. Mitchell är nämligen en fighter. Hon inser att hon inte kan besegra sjukdomen, men gör sitt bästa för att överlista den." Sydsvenska Dagbladet

"Med imponerande klarsyn beskriver Mitchell hur de tidiga stadierna av demens känns. Det är skakande, starkt berörande läsning."
Ingalill Mosander, Aftonbladet

När Wendy Mitchell får diagnosen Alzheimer vid 58 års ålder, tvingas hon ompröva hela sin identitet. Allt det hon tagit för självklart blir gradvis till en kamp. Att cykla till affären, att sköta sitt jobb, laga mat och springa.
Vem är man när man förlorat sina minnen? Vad är kärlek när man inte längre känner igen dem man älskar? Hur behåller man glädjen, och sitt sinne för humor, i en tillvaro som långsamt slocknar?

Hon som var jag är en drabbande, modig och vacker berättelse om en sjukdom som drabbar så många. Det är också en hoppfull bok, full av livsglädje.

När Wendy Mitchell fick diagnosen Alzheimer beslöt hon att arbeta för att sprida kunskap om demens och Alzheimer, och om att det finns ett liv efter diagnosen. Hon har två döttrar och bor i Yorkshire.

»Oftast går upplevelsen av att leva med demens förlorad; även anhöriga känner bara till en del. Miraklet med den här boken är att den har lyckats fånga upplevelsen, och hålla upp den så att vi alla kan se.«
The Telegraph

»Jag är så imponerad av Wendy Mitchells inställning och hennes förmåga att förklara det hon upplever hon är både inspirerande och en vägvisare. Jag tror att den här boken kommer att vara till stor nytta för människor som försöker come to terms with demens, i sina egna liv eller i sina anhörigas.«
Michael Palin

»Vår värld skulle behöva fler Wendy Mitchells Det här är en bok vi alla kan lära av«
Sunday Times
"Fantastisk alla som känner någon som lever med demens borde läsa den här boken." The Times

"Wendy Mitchell har skrivit en modig och öppenhjärtig bok. Den förtjänar många läsare." Arbetarbladet
247 sidor.
Utgiven februari 2019